/ أقسام

اوقات الاستقبال :
ايام الاثنين والاربعاء بين الساعات 9:00 وحتى الساعة 13:00

העובדים/ות הסוציאליות:
עיסאת סאוסן – מנהלת המחלקה ורכזת חוק סיעוד ו-חוק נוער.
סלייח עולא – עו"סית משפחות ורכזת פיגור.
הייב אמאל – עו"סית משפחות ורכזת נוער וצעירים.
הייב פאדיה – עו"סית משפחות ורכזת מוגבלויות ונכות.
בשיר נורס - עו"סית למניעה וטיפול באלימות במשפחה.
הייב אניס - עו"ס משפחות וקשישים

במחלקה לשירותים חברתיים עובדים כיום 4 עובדות סוציאליות, עובדת מנהל וזכאות ועוד כ-10  עובדים נלווים כגון עו"ס עיר ללא אלימות, מדריכות במועדוניות, מדריך נוער, מלווה למעון יום שיקומי ועוד.

העבודה ברווחה מחולקת לשני מישורים:

1. המישור הפרטני:
    אנו מטפלים כיום ב- 720 תיקים (3,617 נפשות) כאשר המספר עולה מיום ליום במיוחד בענייני אלימות , נכויות ומצוקות כלכליות. אחוז המטופלים הגבוה ביותר הינו של הסובלים ממצוקה כלכלית (192 תיקים) אח"כ בעלי צרכים מיוחדים (182 תיקים) ולאחר מכן אלימות ומאסרים (90 תיקים).  יש לציין כי במחקר שנעשה בשנת 2010  ע"י מכון "מסאר" נמצא כי אנו מטפלים במספר התיקים הגדול ביותר ביחס לתקן עו"ס (כ-250  תיקים לתקן).
    המחלקה עובדת לפי הוראות משרד הרווחה אשר מעוגנות בתקנון העבודה הסוציאלית (תע"ס), נהלי המועצה המקומית ושיקול דעת של העו"ס המטפל.
    בשנת 2015 קבלו סיוע כלכלי חד פעמי מהמחלקה לשירותים חברתיים יותר מ-400 מטופלים (כולל משפחות )כאשר ניתן גם סיוע רב בטיפול חברתי ע"י תמיכה, ליווי או סידור במסגרות כלשהן. כמו כן אנו מארגנים קבוצות טיפול לנוער ולאמהות.
  2. המישור הקהילתי: המחלקה לש"ח דוגלת בקידום ופיתוח פרויקטים בהתאם לצרכים העולים מההכרות עם האוכלוסייה והעבודה הפרטנית .

להלן רשימת המסגרות והפרויקטים השייכים לרווחה:

• משפחתונים: ישנם בטובא-זנגריה 12 משפחתונים אשר נותנים מענה ל-35 ילדים אשר מופנים דרך הרווחה לפי חוק פעוטות בסיכון, ולעוד 25 ילדים של אימהות עובדות. המשפחתונים מופעלים באמצעות עמותה אך בליווי ופיקוח הרווחה.
  • מועדוניות:  כיום מסודרים 96 ילדים ממשפחות במצוקה במועדוניות של הרווחה: 15 במועדונית למתבגרים, 45 במועדוניות שיקומיות ו-36 במועדוניות ביתיות.
  • מועדון לבעלי צרכים מיוחדים: בטובא-זנגריה יש מספר רב של בעלי צרכים מיוחדים   (חלקם הגדול הינו כתוצאה מנישואי קרובים ) אי לכך פועל מועדון 3 פעמים בשבוע בבניין מותאם ונגיש ��נכים בליווי ותמיכת רכזת מטעם המועצה.
  • מועדון לגיל הזהב: מופעל ע"י רכזת מטעם הרשות, מתקיימות בו: פעילות מלאכת יד לקשישות , טיולים , סדנאות ופעילויות שונות אשר מותאמות לצרכי הקשישים/ות.
  • מית"ר (מרכז יום תומך רב תחומי לנוער מנותק): נפתח ב-1.9.2015 לאחר שאושר בביקור כבוד שר הרווחה הקודם והמנכ"ל ב-1.10.2014.  המית"ר עובד יפה ונותן מענה מצוין ל-50 נערים/ות בסיכון שנושרים ממסגרות החינוך.

כמו כן אנו שותפים להרבה פרויקטים ותוכניות שפותחו לאחרונה ביישוב כגון :
  • תכנית 360 (התוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון) שדרכה אנו מפעילים 4 פרויקטים : תכנית ראשית ומעג"ן לגיל הרך , דרך המגרש ונאס"א ( נגד אלימות ,סמים ואלכוהול ) לילדי בית ספר ונוער מנותק.
  • עיר ללא אלימות.
  • שיקום שכונות.